Util
Util
Posted By Costin

➡️ ROTLD: Simulator pentru data expirării unui domeniu .ro


În această după amiază, ROTLD a dat publicității faptul că de la 1 martie 2018 se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro, acestea putând fi înregistrate sau reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani, la prețul de 12 euro / an (ROTLD).

Mai multe detalii sunt disponibile în acest .pdf.

Totodată, ROTLD a pus la dispoziția utilizatorilor și un simulator pentru a putea vedea la ce dată expiră un anumit domeniu deja înregistrat. De exemplu, trecut prin acest simulator, aflăm următoarele date despre refresh.ro:

Nume domeniu: refresh.ro
Data ȋnregistrării: 2003-09-16
Data de expirare simulată: 2018-10-16
Status: OK

Iată și notificarea venită pe email.

Stimate client,

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro – RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.

RoTLD – Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4) disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul www.rotld.ro în secțiunea “Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

? by Glenn Carstens-Peters on Unsplash


Costin are 40 de ani și creează conținut din 2004. A gândit digital la Thinkdigital pentru 3 ani, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit) și Bakers Digital Communication (Managing Director), însă a dezvoltat și 2 jocuri MMORPG web based, cu unul dintre ele câştigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments