? lansări
? lansări
Posted By Costin

? Facebook te poate notifica când cineva postează o fotografie cu tine


Facebook a anunțat lansarea unui tool prin intermediul căruia orice utilizator al rețelei sociale poate fi alertat în momentul în care altcineva postează o fotografie cu el. Treaba asta are in spate aceeași tehnologie de recunoaștere facială pe care Facebook o folosește atunci când îți sugerează prietenii cărora le poți da tag într-o fotografie.

Poți alege treaba asta în setări, în locul indicat mai jos. Dacă ești norocos! 🙂

Pentru restul… răbdare. Ajunge și la noi. 🙂

Spooky, nu?

O chestie mișto pe care cei de la Facebook o aduc în completarea celor de mai sus este faptul că vor folosi tehnologia și pentru fotorafiile de profil. Nu cred că e plăcut pentru nimeni să-și vadă fața într-o fotografie de profil a altui profil decât al lui. 🙂

We want people to feel confident when they post pictures of themselves on Facebook so we’ll soon begin using face recognition technology to let people know when someone else uploads a photo of them as their profile picture. We’re doing this to prevent people from impersonating others on Facebook.

— Managing Your Identity on Facebook with Face Recognition Technology

În plus, tehnologia recunoașterii faciale îi va putea ajuta și pe utilizatorii nevăzători, Facebook adăugând și persoane în descrierea (voce) a fotografiilor. Vezi clipul de mai jos.

? by Alex Blăjan on Unsplash


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.