⚙️ how to
⚙️ how to
Posted By Costin

? Trackuri și efecte audio pentru creatorii de conținut video // #1


Una dintre cele mai mari provocări pe care le are cineva care produce conținut video este alegerea melodiilor, ori a efectelor, și folosirea lor împreună cu secvențele filmate, diferențele dintre rezultatele finale în urma editării putând fi covârșitoare.

Câteva sunete adăugate și o piesă poate schimba, transmite sau chiar amplifica starea celui care se uită la clip. Poți crește suspansul adăugând un ritm alert de tobe pe fundal, la fel de bine cum sunetele joase ale unui pian pot transmite o stare gravă.

Iată și un exemplu video:

Vlog: Experiment cu muzică, longboard și apusul pe București

Ca orice resursă, muzica și sunetele costă, însă aș vrea să dedic o serie de articole (nu numai despre audio) pe refresh.ro cu resurse gratuite și bune pentru cei care sunt la început în zona de video și nu știu de unde să înceapă. Le voi strânge sub tagul resurse vlog.

Astăzi vă semnalez Facebook Sound Collection.

In the Sound Collection, you'll find tracks from established composers and songwriters and a range of sound effects. Discover a mix of songs, vocals, noises, and instrumental tracks spanning genres like hip hop, pop, jazz, country, and more — and new tracks and effects will be added soon. — Introducing Sound Collection

La începutul lunii, reprezentații rețelei sociale au anunțat creatorii de conținut video că au lansat Sound Collection, o bancă de date cu sunete și melodii deținute de Facebook, pe care aceștia să le poată folosi cu titlu gratuit în clipurile pe care le postează pe Instagram și Facebook.

M-am uitat, înțeleg că sunt 1000 de trackuri audio și 1504 efecte, am dat play la câteva și m-au lăsat plăcut surprins. Îmi place foarte tare cum au ales filtrele. Ai gen, care poate fi de la folk până la latino, moods, poate vrei să faci un video romantic, voce (fără? femeie? bărbat?) și lungimea piesei.

La efecte cred că puteau îmbogăți puțin zona de filtre, însă la ce am găsit pe acolo nu rămâne decât să zicem sărut-mâna, boierule. 🙂

Notă: Track-urile și efectele audio descărcate din Sound Collection nu pot fi folosite decât pe Facebook și Instagram. Cred că pe Youtube vor fi penalizate.

? by Jeff Sheldon on Unsplash


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.