⚙️ how to
⚙️ how to
Posted By Costin

ℹ️ ROTLD îți spune ce domenii .ro ai cumpărat folosind o adresă de email


Pentru cei care nu au achiziționat niciodată un domeniu .ro de la ROTLD, instituția nu a oferit niciodată posibilitatea de a gestiona domeniile folosind un cont, fiecare domeniu având contul lui. Prin urmare, pentru a putea aduce modificări unui domeniu (name servere, datele personale ale deținătorului etc) trebuie să te autentifici cu numele domeniului și parola asociată acestuia.

Azi am văzut că cei de la ROTLD au introdus un tool prin intermediul căruia poți vedea ce domenii sunt asociate unei adrese de email. Îl găsiți aici, iar în meniul de pe rotld.ro e trecut “Utilitar Listă Domenii”. Ați putea spune că nu e mare lucru 🙂 , însă e singura opțiune prin care poți afla, ori aminti!, ce domenii ai, primind un email precum cel citat mai jos.

16 nume de domenii găsite ca fiind asociate cu adresa de e-mail [email protected]: blogandroll.ro, sp2.ro, dupa30.ro, wedb.ro, alttab.ro, tigrel.ro, reinvita.ro, champaign.ro, recomunicat.ro, reseminar.ro, refresh.ro, 1200.ro, 0i.ro, readers.ro, celebritati.ro și costin.ro. — Lista numelor de domenii

Și devine, brusc, mare lucru, având în vedere că, de la anul, un domeniu .ro se va vinde cu 12 euro pe an de către ROTLD și un minim, cred, de 8 euro pe an pe la alți registrari (aceștia-l cumpără cu de la ROTLD cu 6 euro). Barem îți faci o listă să vezi ce păstrezi. Eventual urmărești prețurile din piață și-ți transferi domeniile la cel care oferă cel mai mic preț.

Ca bonus la portare :-), o să primești, cel mai probabil, și un cont unde să-ți poți gestiona toate domeniile și care să te și anunțe când îți expiră vreunul, fără a fi nevoit să le verifici pe fiecare în parte.

Pentru mine nu a fost o surpriză să aflu domeniile pe care le am, însă recunosc că uitasem de unele dintre ele și a fost un exercițiu interesant să trec prin diferite stări, amintindu-mi de proiectele pe care voiam să le pornesc la vremea respectivă.

Ori să dau peste cele pe care le-am închis în timp. 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments