⚙️ how to
⚙️ how to
Posted By Costin

Ce poți face cu Google Assistant?


Nu numai Allview comunică asistenți vocali pentru device-urile mobile încă din primele zile ale lui 2018. Google a depășit un milion de actions la Google Assistant și a profitat de ocazie pentru a-și promova asistentul adaptându-și mesajele în funcție de nevoi (video mai jos).

Ce poți obține de la Google Assistant?

Poți întreba orice, iar răspunsurile vor fi oferite via Google Search, îi poți cere să redea o piesă muzicală sau un playlist (YT), îl poți pune să opereze deviceurile smart din casă, seta remindere, trimite mesaje, da telefoane, ori programa întalniri, insă situația se complică și mai mult când vine vorba de pairingul cu alte deviceuri (ceasuri cu android, ori Google Home).

Iar dacă ești dezvoltator, treaba asta cu acțiunile Google Assistant poate deveni și mai interesantă, având în vedere că Google, o companie de geeks, a avut grijă să ducă totul mult mai departe, dând posibilitatea oricui de a dezvolta aplicații sub Google Assistant.

Revenind, iată 5 clipuri pe care Google le-a publicat pe Youtube în ultimele 3 zile.

Google Assistant Videos


În cazul în care v-ați întrebat, doar Apple are o variantă masculină a lui Siri (tot Siri-i zice ?), în timp ce Google, Amazon și Microsoft folosesc exclusiv voci feminine, deoarece studiile arată ca atât bărbații cât și femeile preferă să audă o voce de femeie decât una de bărbat.

La noi, Allview a botezat-o AVI și am folosit femininul deoarece nu am văzut prin clipurile de prezentare niciun… AdI. 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.