⚙️ how to
⚙️ how to
Posted By Costin

? Cum îți poți proteja conținutul video pe Instagram și Facebook?


Săptămâna trecută, Facebook a anunțat extinderea programului Rights Manager pentru a monitoriza și proteja clipurile de pe Instagram. RM a fost lansat abia în urmă cu doi ani, în timp ce Youtube are o istorie de aproape un deceniu în sensul ăsta.

Pentru Rights Manager te poți înscrie aici. Nu știu cât durează, acum am aplicat și eu. Am să fac un update la acest articol în momentul în care am un răspuns.

Pentru Instagram înțeleg că funcționalitatea trebuie activată (după conectarea contului de Instagram la pagina de Facebook), iar din acel moment toate clipurile care se urcă în Rights Manager vor fi protejate atât pe Facebook, cât și pe Instagram.

Administratorii paginii cu drepturi în Rights Manager pot bloca (Block) clipurile pe care sistemul le raportează, ori vedea (Monitor) statisticile acestuia, cu mențiunea că “the rights owner can apply a different action at a later time“.

Spor!

 


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.