? media & mkt
? media & mkt
Posted By Costin

?️ EPSON: Uită tot ceea ce știai despre imprimantele cu laser. Nu mai este valabil


Am primit de la EPSON Europe rezultatele unui studiu efectuat de Coleman Parks, a cărei principală concluzie este că 74% dintre decidenții din companiile din Europa au ales tehnologia inkjet după ce s-au familiarizat cu beneficiile și cu opțiunile pe care le asigură business-urilor lor. Studiul survine la câteva luni după ce Epson a anunțat continuarea creșterii investițiilor în tehnologia de imprimare business cu jet de cerneală.

Atașat comunicatului de presă am găsit și un infografic, iar atenția mi-a fost atrasă de concepțiile greșite pe care acesta le semnalează, deoarece, ghici ce? Acestea erau punctele forte din comunicările comerciale de la începutul anilor 2000 pentru imprimantele laser. Se mișcă mai rapid, consumabilele le poți schimba chiar și tu, fără să te murdărești etc.

În trecut, singurul atu ale unei imprimante cu jet de cerneală era prețul mult mai ieftin al acesteia în comparație cu o imprimantă cu laser. Plus că cerneala o puteai cumpăra la litru, iar cartușele le puteai reumple singur, cu o siringă. Nu știu cât de ciudat sună asta azi, nu mai folosesc imprimante cam tot de atunci, însă acestea erau vremurile.

Cumva, înțeleg că EPSON a făcut o imprimanta pe steroizi și eco cu jet de cerneală pentru segmentul business (modelele pot exista de ceva ani deja, nu m-am interesat) și acum încearcă să schimbe ceva în legătură cu percepția oamenilor în ceea ce privește, la modul general, ideea de imprimantă cu jet de cerneală.

PS. În spate la treaba asta există și o campanie. Se numește «Viziunea ecologică 2050» și am găsit ceva informații pe site-ul local, însă mai detaliat pe cel global.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments